Bedlový tatarák recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1 ks žloutek
1 ks cibule
2 lžíce kečup
mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička drcený kmín
1-2 lžíce worcestrová omáčka
mletá sladká paprika
500 g bedly

Postup přípravy receptu

  1. Bedly očistíme a i s nožičkami nakrájíme na malé kousky. Na másle, ale můžeme použít i olej, je asi 10 minut podusíme pod pokličkou

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a přidáme k bedlám, které mezitím vychladly. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Ochutíme hořčicí, kečupem, worcestrovou omáčkou, drceným kmínem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Uvedené množství lžic v receptu je pouze orientační. Jako poslední vmícháme do bedlového tataráku syrový žloutek a necháme v lednici vychladit

  3. K bedlovému tataráku se výborně hodí topinky potřené česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!