Bedlový tatarák recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 1 ks žloutek 1 ks cibule 2 lžíce kečup mletý pepř 2 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička drcený kmín 1-2 lžíce worcestrová omáčka mletá sladká paprika 500 g bedly
Postup Bedlový tatarák
Postup přípravy receptu
-
Bedly očistíme a i s nožičkami nakrájíme na malé kousky. Na másle, ale můžeme použít i olej, je asi 10 minut podusíme pod pokličkou
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a přidáme k bedlám, které mezitím vychladly. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Ochutíme hořčicí, kečupem, worcestrovou omáčkou, drceným kmínem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Uvedené množství lžic v receptu je pouze orientační. Jako poslední vmícháme do bedlového tataráku syrový žloutek a necháme v lednici vychladit
K bedlovému tataráku se výborně hodí topinky potřené česnekem.