Běloruský boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 200 g brambory 1 ks cibule 30 g sádlo 0,75 l voda 50 g mrkev 20 g petržel 3 lžíce rajčatový protlak 1 ks klobása 2 ks bobkový list kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 200 g přední hovězí maso 200 g červená řepa mletý černý pepř
Postup Běloruský boršč
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso osolíme, zalijeme vlažnou vodou a vaříme pod pokličkou. Já vařila v papiňáku. Když maso změkne, tak ho vyjmeme. Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na nudličky. Červenou řepu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky
Nakrájenou mrkev, petržel a cibuli osmažíme na části sádla, potom přidáme rajčatový protlak a dusíme do změknutí, jak má každý rád. Červenou řepu dusíme v trošce vývaru doměkka. Brambory zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu, přidáme červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, přidáme koření a běloruský boršč ještě asi 10 minut povaříme
Hotový běloruský boršč osladíme, okyselíme, přidáme pokrájené hovězí maso, nakrájenou klobásu a brambory. Při podávání můžeme dát navrch lžíci kysané smetany pro zjemnění.