Běloruský boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
200 g brambory
1 ks cibule
30 g sádlo
0,75 l voda
50 g mrkev
20 g petržel
3 lžíce rajčatový protlak
1 ks klobása
2 ks bobkový list
kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
200 g přední hovězí maso
200 g červená řepa
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso osolíme, zalijeme vlažnou vodou a vaříme pod pokličkou. Já vařila v papiňáku. Když maso změkne, tak ho vyjmeme. Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na nudličky. Červenou řepu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky

  2. Nakrájenou mrkev, petržel a cibuli osmažíme na části sádla, potom přidáme rajčatový protlak a dusíme do změknutí, jak má každý rád. Červenou řepu dusíme v trošce vývaru doměkka. Brambory zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu, přidáme červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, přidáme koření a běloruský boršč ještě asi 10 minut povaříme

  3. Hotový běloruský boršč osladíme, okyselíme, přidáme pokrájené hovězí maso, nakrájenou klobásu a brambory. Při podávání můžeme dát navrch lžíci kysané smetany pro zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!