Berlínský fazoláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 stroužky česnek 0 lžiček sůl 70 g šunka 1 ks mrkev 2-3 špetky oregano 50 g anglická slanina 1 kelímek smetana ke šlehání 300 g bílé fazole podle chuti sůl těsto 1 ks vejce 125 ml mléko 30 g droždí 100 g ovesné vločky 200 g polohrubá výběrová mouka
Postup Berlínský fazoláč recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypeme polohrubou mouku a ovesné vločky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které rozpustíme ve vlažném mléku. Osolíme a vypracujeme těsto.
Těsto rozválíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo na stejně připravený plech.
V osolené vodě uvaříme jednu mrkev a pak ji nakrájíme na kolečka. Bílé fazole uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na nudličky.
Uvařené vychladlé bílé fazole rozmixujeme a promícháme se smetanou, vejcem, česnekem, oreganem, pepřem a solí. Polovinu náplně rozetřeme na těsto, poklademe plátky mrkve a zalijeme zbylou náplní. Navrchu posypeme nakrájenou anglickou slaninou a šunkou.
Slaný koláč upečeme v předehřáté troubě.
Berlínský fazoláč podáváme jako dobrou chuťovku teplý, ale dobrý je i později studený.