Berounské dvoubarevné kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 2
75 g máslo
1 lžíce rum
15 g cukr moučka
1 ks vařený žloutek
náplň 1
1 lžíce rum
1 ks bílek
100 g mandle
100 g čokoláda na vaření
100 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozehřejeme. Přidáme cukr, mleté mandle, bílek a rum.

  2. Druhou hmotu utřeme z ostatních přísad a obě dáme do chladničky ztuhnout nejlépe do druhého dne.

  3. Kousky žluté hmoty zakulatíme, balíme do hmoty hnědé a tvoříme malé kuličky, které obalujeme v čemkoli, co máme rádi.

  4. Pokud by hmoty byly třeba zahustit, použijeme na másle lehce osmaženou a přislazenou strouhanku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy