Béřovický králík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 porce králičí maso marináda 5 stroužků česnek 2 dl olej 1 lžička sůl 2 ks cibule 1 lžíce hořčice 1 dl voda 6 lžic kečup 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř
Postup Béřovický králík recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.
Smícháme olej, vodu, sůl, pepř, kečup, hořčici, papriku, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Králičí maso vložíme do marinády a necháme odležet do druhého dne.
Králičí maso pečeme v troubě zhruba 1,5 - 2 hodiny při 180 °C.
Béřovického králíka podáváme s knedlíkem a zelím.