Bezlepková ovocná bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
150 ml olivový olej
200 ml vlažná voda
10 g kypřící prášek do pečiva bio
2 lžíce sušené sójové mléko Zajíc
33 ks umělé sladidlo Stévia Guard
250 g bezlepková mouka Mantler
1 balíček vanilkový cukr light
podle potřeby
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s vanilkový cukrem light a rozdrcenými 33 tabletami sladidla Stévia, spolu vyšleháme do světlé pěny. Pak přiléváme olej, potom přidáme bezlepkovou mouku s bio práškem do pečiva a smíchanou vlažnou vodu se sójovým mlékem Zajíc. Vše důkladně prošleháme a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh.

  2. Těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozetřeme a poklademe čerstvým ovocem, popřípadě odkapaným kompotovaným ovocem. Nejlépe chutnají meruňky, třešně apod. Pečeme v předehřáté troubě dole při 180 °C asi 15 minut. Každý peče podle vlastních zkušeností.

  3. Bezlepkovou ovocnou bublaninu po vychladnutí rozkrájíme na kousky a podáváme. Je to velmi lehký moučník a dalo by se ho sníst neuvěřitelné množství. Přitom je nekalorický, nemusíme se bát zdravotních problémů a mít výčitky, že přibereme na váze.

  4. Vanilkový cukr light obsahuje fruktózu a přírodní vanilku, kypřící prášek do pečiva BIO je bez fosfátů, bezlepková mouka Mantler je bez laktózy, náhrada sladidla je StévieGuard - v tabletách bez pachuti. Uvedené suroviny nakoupíte ve zdravé výživě a ve vybraných supermarketech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!