Bezmoučná nebeská roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 2 lžíce kakao 120 g cukr moučka náplň 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky 0.5 balíčku vanilinový cukr podle potřeby olej na vymazání krupice na vysypání
Postup Bezmoučná nebeská roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Na tento piškot je třeba mít předem rozehřátou troubu naplno (dobré péct např. po pečení masa apod.)
V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a kakaem, poté přidáme zvlášť ušlehaný sníh z 5 bílků a opatrně promícháme.
Na plech dáme pečící papír (je nutný), který vymažeme tukem (olejem) a vysypeme krupicí (hrubou moukou). Na papír vylijeme těsto a dáme do trouby. Pečeme naplno přesně 8 minut, po vytažení plechu těsto okamžitě sundáme s papírem z plechu, aby se nedopékalo od horkého plechu (lámalo by se pak). Necháme vychladnout.
Po vychladnutí ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilinovým cukrem, rozetřeme na těsto, stočíme a dáme do lednice vychladit. Šlehačku je možno doplnit sýrem mascarpone (150 + 100 ml).
Bezmoučnou nebeskou roládu nakrájíme na kolečka a podáváme třeba ke kávě.