Bezpečná zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks žloutek
250 ml šlehačka
1 ks vanilkový cukr
špetka soli
50 ml krystalový cukr
250 ml plnotučné hhomogenizované mléko
250 g nadrobno posekaná mléčná čokoláda
120 ml loupané nasucho opražené mandle

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolku přivedeme mléko a šlehačku do varu.

  2. V míse našleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Po malých troškách zašleháváme dovnitř horké mléko se šlehačkou. Nalijeme do čistého kastrolku postaveného na velice pomalém ohni a směs zahříváme do varu.

  3. Vaříme, až směs trochu zhoustne (dosáhne 82°C). Ihned přecedíme směs do ohnivzdorné misky do které jsme dali čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí. Posadíme misku do nádoby s ledem a mícháme vše, až se směs zchladí. Na noc vložíme do chladničky.

  4. Druhý den směs bude velice hustá. Zamícháme směs, vložíme do zmrzlinového strojku a postupovat podle pokynů výrobce. Nemáme-li strojek, našleháme směs elektrickým šlehačem a vložíme do mražáku. Během mražení ji můžeme ještě jednou našlehat a přidat do ní mandle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy