Bezpečná zmrzlina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks žloutek 250 ml šlehačka 1 ks vanilkový cukr špetka soli 50 ml krystalový cukr 250 ml plnotučné hhomogenizované mléko 250 g nadrobno posekaná mléčná čokoláda 120 ml loupané nasucho opražené mandle
Postup Bezpečná zmrzlina recept
Postup přípravy receptu
-
V kastrolku přivedeme mléko a šlehačku do varu.
V míse našleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Po malých troškách zašleháváme dovnitř horké mléko se šlehačkou. Nalijeme do čistého kastrolku postaveného na velice pomalém ohni a směs zahříváme do varu.
Vaříme, až směs trochu zhoustne (dosáhne 82°C). Ihned přecedíme směs do ohnivzdorné misky do které jsme dali čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí. Posadíme misku do nádoby s ledem a mícháme vše, až se směs zchladí. Na noc vložíme do chladničky.
Druhý den směs bude velice hustá. Zamícháme směs, vložíme do zmrzlinového strojku a postupovat podle pokynů výrobce. Nemáme-li strojek, našleháme směs elektrickým šlehačem a vložíme do mražáku. Během mražení ji můžeme ještě jednou našlehat a přidat do ní mandle.