Bicerin dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 250 g máslo 350 g cukr krupice 200 g hladká mouka krém 500 g máslo 1 l mléko 200 g cukr krupice 1 balíček čokoládový pudinkový prášek 0 l Bicerin
Postup Bicerin dort recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku a zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, každý rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru kola a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Pláty necháme chladnout.
Zatím připravíme krém. V mléce uvaříme pudinkový prášek a odstavíme. Přidáme Bicerin likér, zbylý cukr a šleháme, dokud není krém studený. Naposled všleháme změklé máslo. Klademe střídavě plát těsta a krém.
Bicerin dort přelijeme a ozdobíme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a můžeme podávat.