Bicerin dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
250 g máslo
350 g cukr krupice
200 g hladká mouka
krém
500 g máslo
1 l mléko
200 g cukr krupice
1 balíček čokoládový pudinkový prášek
0 l Bicerin

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku a zlehka vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, každý rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru kola a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Pláty necháme chladnout.

  3. Zatím připravíme krém. V mléce uvaříme pudinkový prášek a odstavíme. Přidáme Bicerin likér, zbylý cukr a šleháme, dokud není krém studený. Naposled všleháme změklé máslo. Klademe střídavě plát těsta a krém.

  4. Bicerin dort přelijeme a ozdobíme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy