Biff á la Lindström - švédské karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 2 ks cibule 50 ml voda 2 lžíce sterilovaná červená řepa 100 ml smetana ke šlehání 6 lžic přepuštěné máslo 2 lžíce bramborová kaše 500 g mleté maso mix podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení 4 lžíce strouhanka
Postup Biff á la Lindström - švédské karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu a cibule rozsekáme na jemno.
Mleté maso rozmícháme se smetanou a vodou. Přidáme žloutky, červenou řepu a cibule. Vmícháme 2 lžíce bramborové kaše nebo šťouchaných brambor, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Řádně promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
Karbanátky smažíme na přepuštěném másle z obou stran.
Biff á la Lindström - švédské karbanátky podáváme s různě upravenými brambory, ozdobené petrželkou a se zeleninovou přílohou. Pokud máme rádi, můžeme na talíř přidat i hořčici nebo kečup. Tyto karbanátky ze Švédska jsou chutné teplé i studené.