Biff á la Lindström - švédské karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
2 ks cibule
50 ml voda
2 lžíce sterilovaná červená řepa
100 ml smetana ke šlehání
6 lžic přepuštěné máslo
2 lžíce bramborová kaše
500 g mleté maso mix
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
4 lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu a cibule rozsekáme na jemno.

  2. Mleté maso rozmícháme se smetanou a vodou. Přidáme žloutky, červenou řepu a cibule. Vmícháme 2 lžíce bramborové kaše nebo šťouchaných brambor, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Řádně promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance.

  3. Karbanátky smažíme na přepuštěném másle z obou stran.

  4. Biff á la Lindström - švédské karbanátky podáváme s různě upravenými brambory, ozdobené petrželkou a se zeleninovou přílohou. Pokud máme rádi, můžeme na talíř přidat i hořčici nebo kečup. Tyto karbanátky ze Švédska jsou chutné teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy