Bigos recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička majoránka
2 ks cibule
2 lžičky kmín
200 g sádlo
150 g škvarky
4 lístky bobkový list
400 g hovězí maso
1 hrst sušené houby
400 g vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika
750 g kysané zelí
1 ks papriková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Zelí propláchneme, zalijeme horkou vodou. Přidáme kousky hovězího masa. Osolíme, okořeníme, přidáme kolečka cibule a houby. Nakonec přidáme sádlo a dusíme. Podle potřeby podléváme. Dusíme při mírné teplotě asi 3 hodiny.

  3. Druhý den tuto dobrotu opět uvedeme do varu, přidáme kousky vepřového masa, škvarky a dusíme přibližně stejnou dobu jako první den.

  4. Třetí den přidáme kolečka klobásky, hodinku podusíme a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!