Bigos recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžička majoránka 2 ks cibule 2 lžičky kmín 200 g sádlo 150 g škvarky 4 lístky bobkový list 400 g hovězí maso 1 hrst sušené houby 400 g vepřové maso 1 lžička mletá sladká paprika 750 g kysané zelí 1 ks papriková klobása
Postup Bigos recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Zelí propláchneme, zalijeme horkou vodou. Přidáme kousky hovězího masa. Osolíme, okořeníme, přidáme kolečka cibule a houby. Nakonec přidáme sádlo a dusíme. Podle potřeby podléváme. Dusíme při mírné teplotě asi 3 hodiny.
Druhý den tuto dobrotu opět uvedeme do varu, přidáme kousky vepřového masa, škvarky a dusíme přibližně stejnou dobu jako první den.
Třetí den přidáme kolečka klobásky, hodinku podusíme a servírujeme.