Bílková ořechová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 g máslo hrubá mouka na vysypání poleva 30 g máslo 1 lžíce solamyl 1 lžíce kakao 3-4 lžíce mléko 30 g cukr moučka těsto 4 ks bílek 80 g cukr krupice 80 g ořechy 40 g polohrubá mouka nádivka pikantní džem
Postup Bílková ořechová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 200°C a máslem vymažeme plech, který důkladně zaprášíme hrubou moukou. Pro lepší umotávání můžeme použít pečící papír! Ořechy umeleme a smícháme s prosátou moukou.
Do pevně ušlehaného bílku postupně zašleháváme polovinu cukru. Lehce vmícháme mouku s ořechy a zbývající cukr.
Hmotu rozložíme stejnoměrně po celé délce plechu a zprudka pečeme 12 minut.
Upečenou roládu ihned potřeme džemem, stočíme a dáme vychladnout. Mezi tím si připravíme kakaovou polevu.
V hrnku rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, solamyl, mléko a dobře promícháme. Hrnek postavíme na plotýnku a mícháme do husté polevy. Pozor, nesmí se vařit.
Studenou roládu polevou potřeme a dáme ztuhnout.
Můžeme ji také naplnit třeba kávovým krémem a zdobit šlehačkou.