Bílkový chlebíček s ovocem a ořechy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g máslo
7 ks bílek
80 g ořechy
100 g čokoláda na vaření
1/4 balení čokoláda na vaření
160 g cukr moučka
160 g hrubá mouka
100 g kandované ovoce
máslo na vymazání
mouka na vysypání
cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Oříšky nasekáme nadrobno. Stejný postup opakujeme i s čokoládou na vaření. Rozklepneme vejce. Na bílky zvolíme větší nádobu

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Dostatečně pevný sníh poznáme podle toho, že i po otočení nádoby dnem vzhůru, zůstane sníh na svém místě. Pokud si na tento test netroufáme, můžeme sníh rozdělit nožem. Zůstane-li po noži cestička, sníh je hotový

  3. Postupně a pomalu do bílků vmícháme cukr a opět vyšleháme. Poté po lžících vmícháme hrubou mouku. Oříšky a kandované ovoce předem obalíme v mouce. Rozpustíme si máslo a pomalu jej do těsta vmícháme. Do těsta přimícháme obalené oříšky a kandované ovoce. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu a těsto pečlivě promícháme

  4. Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Bílkový chlebíček pečeme 40 minut při 180 °C

  5. Upečený bílkový chlebíček necháme vychladnout a opatrně vyklopíme. Bílkový chlebíček polijeme rozpuštěnou čokoládou a podle fantazie dozdobíme. Po ztuhnutí jej zabalíme do alobalu a uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!