Bílkový chlebíček s ovocem a ořechy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 70 g máslo 7 ks bílek 80 g ořechy 100 g čokoláda na vaření 1/4 balení čokoláda na vaření 160 g cukr moučka 160 g hrubá mouka 100 g kandované ovoce máslo na vymazání mouka na vysypání cukrové zdobení
Postup Bílkový chlebíček s ovocem a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Oříšky nasekáme nadrobno. Stejný postup opakujeme i s čokoládou na vaření. Rozklepneme vejce. Na bílky zvolíme větší nádobu
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Dostatečně pevný sníh poznáme podle toho, že i po otočení nádoby dnem vzhůru, zůstane sníh na svém místě. Pokud si na tento test netroufáme, můžeme sníh rozdělit nožem. Zůstane-li po noži cestička, sníh je hotový
Postupně a pomalu do bílků vmícháme cukr a opět vyšleháme. Poté po lžících vmícháme hrubou mouku. Oříšky a kandované ovoce předem obalíme v mouce. Rozpustíme si máslo a pomalu jej do těsta vmícháme. Do těsta přimícháme obalené oříšky a kandované ovoce. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu a těsto pečlivě promícháme
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Bílkový chlebíček pečeme 40 minut při 180 °C
Upečený bílkový chlebíček necháme vychladnout a opatrně vyklopíme. Bílkový chlebíček polijeme rozpuštěnou čokoládou a podle fantazie dozdobíme. Po ztuhnutí jej zabalíme do alobalu a uchováváme v lednici.