Blančiny řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 10 dkg máslo 1 lžíce kakao 4-5 lžic mléko 10 dkg cukr krupice 30 dkg hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva poleva 10 dkg máslo 1 lžíce solamyl 1 lžíce kakao 2 lžíce mléko 10 dkg cukr moučka krém 20 dkg máslo 0 l mléko 6 dkg cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 4 lžíce hrubá mouka 1 lžíce vanilkový pudinkový prášek podle chuti rum rybízový džem dětské piškoty
Postup Blančiny řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, prášku do pečiva, cukru krupice, másla, vejce, mléka a kakaa zaděláme těsto.
Těsto vyválíme na 2 placky, které upečeme v předehřáté troubě a necháme vychladnout.
Dále utřeme do pěny máslo, 5 dkg cukru krupice a vanilkový cukr. Do půl litru mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbytek cukru krupice a mouku. Pudinkovou směs uvaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zlehka ručně zašleháme utřenou pěnu.
První placku potřeme džemem, krémem, poklademe rovnoměrně piškoty, hojně pokapeme rumem, znovu potřeme krémem a přikryjeme druhou plackou. Poté celé přikryjeme mokrou utěrkou.
Z másla, cukru moučka, solamylu, kakaa a mléka umícháme hladkou polevu, kterou rozetřeme na koláč. Pozor, polevu nevaříme.
Blančiny řezy servírujeme jako výborný zákusek ke kávě.