Blančiny řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
10 dkg máslo
1 lžíce kakao
4-5 lžic mléko
10 dkg cukr krupice
30 dkg hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
poleva
10 dkg máslo
1 lžíce solamyl
1 lžíce kakao
2 lžíce mléko
10 dkg cukr moučka
krém
20 dkg máslo
0 l mléko
6 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
4 lžíce hrubá mouka
1 lžíce vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
rum
rybízový džem
dětské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, cukru krupice, másla, vejce, mléka a kakaa zaděláme těsto.

  2. Těsto vyválíme na 2 placky, které upečeme v předehřáté troubě a necháme vychladnout.

  3. Dále utřeme do pěny máslo, 5 dkg cukru krupice a vanilkový cukr. Do půl litru mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbytek cukru krupice a mouku. Pudinkovou směs uvaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zlehka ručně zašleháme utřenou pěnu.

  4. První placku potřeme džemem, krémem, poklademe rovnoměrně piškoty, hojně pokapeme rumem, znovu potřeme krémem a přikryjeme druhou plackou. Poté celé přikryjeme mokrou utěrkou.

  5. Z másla, cukru moučka, solamylu, kakaa a mléka umícháme hladkou polevu, kterou rozetřeme na koláč. Pozor, polevu nevaříme.

  6. Blančiny řezy servírujeme jako výborný zákusek ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy