Blatenské filé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 ks vejce 1 dl voda 100 g niva 300 g zelenina 600 g rybí filé 1 dl černé pivo podle chuti sůl mletý bílý pepř koření na ryby
Postup Blatenské filé recept
Postup přípravy receptu
-
Do malého pekáčku nebo skleněné mísy dáme zeleninu, můžeme použít mraženou i čerstvou (tu nakrájíme). Zeleninu poklademe kousky rybího filé, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme kořením na ryby. Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme asi 1 dl vody. Dáme do trouby péct doměkka.
Hotovou rybu poté zalijeme rozšlehanými vejci s nastrouhanou nivou a černým pivem. Dáme do trouby srazit.
Blatenské filé podáváme s brambory, bramborovou kaší. Je dobré i jen tak se zeleninou.