Blatenské filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks vejce
1 dl voda
100 g niva
300 g zelenina
600 g rybí filé
1 dl černé pivo
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Do malého pekáčku nebo skleněné mísy dáme zeleninu, můžeme použít mraženou i čerstvou (tu nakrájíme). Zeleninu poklademe kousky rybího filé, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme kořením na ryby. Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme asi 1 dl vody. Dáme do trouby péct doměkka.

  2. Hotovou rybu poté zalijeme rozšlehanými vejci s nastrouhanou nivou a černým pivem. Dáme do trouby srazit.

  3. Blatenské filé podáváme s brambory, bramborovou kaší. Je dobré i jen tak se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy