Blaženčin univerzální krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
rum
kakao
brandy
sherry
káva
griotka
vanilkový cukr
ovocná tresť
krém
1-2 ks žloutek
4 dl mléko
9 dkg cukr moučka
3 dkg hrubá mouka
25 dkg tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Cukr moučka a 1 žloutek rozmícháme v mléce a za stálého míchání přivedeme k varu, přičemž přisypáváme určité množství hrubé mouky. Pozor, nesmí se připálit! Odstavíme a dále mícháme do zchladnutí.

  2. Potom si zvlášť utřeme tuk na pečení s dalším cukrem. Do takto utřeného tuku s cukrem zvolna přimícháváme po malých částech zchladlý uvařený krém a důkladně ho utřeme. Nejdříve je dobré, když pracujeme zvolna ručně dobrou vařečkou a potom, až když je jasné, že se krém nesráží a nehrudkovatí, tak můžeme k dalšímu důkladnému utření použít ruční elektrický šlehač.

  3. Do hotového krému můžeme podle jeho použití přimíchávat různé přísady a pochutiny jako je například vanilkový cukr, rum nebo brandy či sherry a griotku, nebo kvalitní tmavé kakao, silný extrakt z rozpustné kávy, šťávu z citronu, malinovou, jahodovou, ananasovou i jinou šťávu, případně sirup nebo rozmanité ochucovací tresti.

  4. Univerzální blaženčin krém používáme podle chuti k plnění různých moučníků. Tento recept mám od své kamarádky a vždy se mi podařil, proto vřele doporučuji i začínajícím hospodyňkám nebo i starším dětem, které chtějí samy připravit slavnostní moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy