Bleskový jahodový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst polohrubá mouka
tuk na vymazání
těstíčko
2 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
170 g cukr krupice
300 g hrubá mouka
450 g bílý jogurt
na potření
2 lžíce med
0.5 sklenice jahodový džem
na ozdobu
650 g čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme jogurt s vejci a cukrem. Dobře promícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a umícháme hladké těsto.

  2. Vymažeme si tukem kulatou formu a polohrubou moukou ji vysypeme.

  3. Do připravené formy vložíme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi tak 30 minut.

  4. Než se korpus upeče, omyjeme si jahody a necháme okapat. Okapané jahody si nakrájíme na tenké plátky.

  5. Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej potřeme jahodovou marmeládou. Použít můžeme také korpus, který zakoupíme v obchodě.

  6. Nakrájené jahody pak poklademe na povrch dortu a ozdobně je rozložíme.

  7. Na závěr jahody souměrně polijeme medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!