Blitva recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek 1 kg brambory 1 ks šalotka 0 l smetana ke šlehání 0 kg listový špenát podle chuti sůl citronová šťáva mletý černý pepř balsamikový ocet podle potřeby extra panenský olivový olej
Postup Blitva recept
Postup přípravy receptu
-
Zvlášť uvaříme brambory ve slupce a špenátové listy (ne protlak!). Brambory oloupeme a rozšťoucháme, nebo nakrájíme na plátky. Šalotku nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Na olivovém oleji orestujeme šalotku s česnekem, přidáme špenát a dusíme doměkka. Dále přidáme smetanu, brambory a promícháme. Blitvu dochutíme česnekem, balsamikovým octem, nebo citronovou šťávou, solí a pepřem.
Blitvu podáváme jako dobrou přílohu k různým pokrmům podle chuti.