Bosenská sarma recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks kapusta
1 hrnek rýže
0.5 kg mleté maso
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
kořenící směs

Postup přípravy receptu

  1. Listy kapusty spaříme v osolené vroucí vodě, poté je ihned vložíme do ledové vody a necháme odkapat.

  2. V míse smícháme mleté maso, oloupanou cibuli nakrájenou na jemno, sůl, kořenící směs a neuvařenou rýži a vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme trochu perlivé vody. Můžeme přidat pár kapek oleje, ale jen pokud je maso libové.

  3. Masovo-rýžovou směs plníme do kapustových listů a uzavíráme do menších válečků. Klademe je do pekáče a před pečením podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme na 100 °C nebo vaříme na mírném ohni hodinu. Jako variaci můžeme do pekáčku přidat pocukrovaný rajský protlak.

  4. Bosenská sarma nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy