Bosenská sarma recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks kapusta 1 hrnek rýže 0.5 kg mleté maso podle potřeby olej voda podle chuti sůl kořenící směs
Postup Bosenská sarma recept
Postup přípravy receptu
-
Listy kapusty spaříme v osolené vroucí vodě, poté je ihned vložíme do ledové vody a necháme odkapat.
V míse smícháme mleté maso, oloupanou cibuli nakrájenou na jemno, sůl, kořenící směs a neuvařenou rýži a vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme trochu perlivé vody. Můžeme přidat pár kapek oleje, ale jen pokud je maso libové.
Masovo-rýžovou směs plníme do kapustových listů a uzavíráme do menších válečků. Klademe je do pekáče a před pečením podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme na 100 °C nebo vaříme na mírném ohni hodinu. Jako variaci můžeme do pekáčku přidat pocukrovaný rajský protlak.
Bosenská sarma nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo pečivem.