Brabanské cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
mandle
čokoládová poleva
podle potřeby
džem
krém
těsto
100 g cukr moučka
1 špetka mletá skořice
200 g hladká mouka
150 g tuk na pečení
80 g mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, mleté skořice, mletých vlašských ořechů a tuku na pečení vypracujeme těsto.

  2. Těsto vyválíme na placku a vykrajujeme různé tvary, nejlépe kolečka. Při vykrajování použijeme co nejméně mouky, nejlépe vyválíme těsto přes mikroténový sáček, aby se těsto nelepilo.

  3. Vykrájené tvary poklademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě.

  4. Následně kolečka slepíme džemem či krémem, polijeme čokoládovou polevou a navrch položíme mandli nebo kousek vlašského ořechu.

  5. Brabanské cukroví podáváme jako výbornou sváteční sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy