Brambanátky se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
0.5 kg brambory
0.5 ks cibule
2 lžíce hořčice
0.3 hrnku voda
300 g eidam
2-3 ks špekáček
50 g hrubá mouka
podle chuti
sůl
sójová omáčka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce.

  2. Mezitím si nastrouháme sýr. Oloupeme cibuli a česnek a oboje nakrájíme nadrobno. Ze špekáčků sloupneme slupku a také je nakrájíme nadrobno. Vše pokrájené vložíme do připravené mísy, přidáme vejce, vodu, hrubou mouku. Směs okořeníme solí, pepřem, sójovou omáčkou, sladkou paprikou a důkladně promícháme.

  3. Uvařené brambory necháme zcela vychladnout. Vychladlé oloupeme, rozmačkáme (rychleji to půjde mixerem), z brambor vytvoříme tuhou hladkou hmotu, tu přidáme k ostatním surovinám v míse. Dobře promícháme.

  4. Z bramborové hmoty tvoříme karbanátky, které zvolna opékáme na rozpáleném oleji z obou stran.

  5. Brambanátky se sýrem chutnají velmi dobře se zavařenou okurkou. Hotové je ještě můžeme posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy