Bramborovo-houbové nugetky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce olivový olej
omáčka
2 stroužky česnek
120 g brokolice
3 lžíce bazalka
1 lžíce parmazán
3 lžíce olivový olej
1 lžíce mandlové plátky
těsto
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
50 g lučina
4 lžíce polohrubá mouka
0.5 lžičky drcený pepř
drcený tymián
150 g čerstvé houby
300 g vařené brambory
50 g eidamu 30%
drcený muškátový květ
na obalení
2 ks vejce
100 g strouhanka
Postup Bramborovo-houbové nugetky recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme očištěné a nakrájené houby s jemně nakrájeným česnekem a kořením. Mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny a směs necháme vychladnout.
Brambory předem uvaříme a oloupeme. Brokolici rozdělíme na růžičky a taktéž uvaříme doměkka.
V míse smícháme lučinu s vejcem, přidáme vychladlé houby, nastrouhané vařené brambory a nastrouhaný sýr, posypeme moukou, osolíme a opatrně promícháme. Z připraveného těsta utvoříme váleček silný asi jako palec a nakrájíme ho na špalíčky dlouhé přibližně 3 - 4 cm. Opatrně je (položené na vidličce) ponoříme do rozšlehaných vajec, obalíme ve strouhance, lehce zploštíme a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Bramborovo-houbové nugetky necháme okapat na savém ubrousku a podáváme s brokolicovým pestem, které připravíme rozmixováním všech přísad na hladkou kašovitou omáčku. Vynikajícím doplňkem k bramborovo-houbovým nugetkám je také zakysaná smetana.