Bramsalát s ředkvičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 sklenice majonéza
2 svazečky ředkvičky
0.5 konzervy sterilovaná kukuřice
500 g vařené brambory ve slupce
1 svazeček čerstvý kopr
2-3 ks jarní cibulka s natí
podle chuti
cukr
sůl
ocet
mletý černý pepř
na ozdobu
2 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.

  2. Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme nakrájené jarní cibulky i s natí, sterilovanou okapanou kukuřici, posolíme a opepříme.

  3. Do majonézy přidáme ocet, cukr, sůl, posekaný kopr, zředíme nálevem z kukuřice a vmícháme do mísy s bramborami. Přidáme omyté a na plátky nakrájené ředkvičky, promícháme a salát podle potřeby dochutíme. Bramsalát s ředkvičkami necháme odležet.

  4. Salát na talíři poklademe kolečky vejce natvrdo a ozdobíme koprem. Bramsalát s ředkvičkami podáváme třeba jen s plátkem sekané pečeně. Pro vegetariány je vhodný se smaženým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy