Bramsalát s ředkvičkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 sklenice majonéza 2 svazečky ředkvičky 0.5 konzervy sterilovaná kukuřice 500 g vařené brambory ve slupce 1 svazeček čerstvý kopr 2-3 ks jarní cibulka s natí podle chuti cukr sůl ocet mletý černý pepř na ozdobu 2 ks vejce natvrdo
Postup Bramsalát s ředkvičkami recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.
Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme nakrájené jarní cibulky i s natí, sterilovanou okapanou kukuřici, posolíme a opepříme.
Do majonézy přidáme ocet, cukr, sůl, posekaný kopr, zředíme nálevem z kukuřice a vmícháme do mísy s bramborami. Přidáme omyté a na plátky nakrájené ředkvičky, promícháme a salát podle potřeby dochutíme. Bramsalát s ředkvičkami necháme odležet.
Salát na talíři poklademe kolečky vejce natvrdo a ozdobíme koprem. Bramsalát s ředkvičkami podáváme třeba jen s plátkem sekané pečeně. Pro vegetariány je vhodný se smaženým sýrem.