Bratislavská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 4 lžíce kečup 1 lžíce hladká mouka 1 lžička mletý kmín 1 plechovka sterilovaný hrášek 1 kostka zeleninový bujón 1 lžička mletá lahůdková paprika 175 g francouzská zeleninová směs
Postup Bratislavská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmažíme. Přidáme mletý kmín a lahůdkovou mletou papriku. Promícháme a ihned přidáme mouku, rychle znovu promícháme a zalijeme asi půl litrem vroucí vody.
Přidáme kostku zeleninového bujónu, kečup a necháme krátce rozvařit. Pak přidáme francouzskou zeleninovou směs a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby dosolíme. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek a necháme prohřát.
Vhodnou přílohou k bratislavské omáčce jsou těstoviny, houskový knedlík nebo brambory.