Bratislavská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
4 lžíce kečup
1 lžíce hladká mouka
1 lžička mletý kmín
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 kostka zeleninový bujón
1 lžička mletá lahůdková paprika
175 g francouzská zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmažíme. Přidáme mletý kmín a lahůdkovou mletou papriku. Promícháme a ihned přidáme mouku, rychle znovu promícháme a zalijeme asi půl litrem vroucí vody.

  2. Přidáme kostku zeleninového bujónu, kečup a necháme krátce rozvařit. Pak přidáme francouzskou zeleninovou směs a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby dosolíme. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek a necháme prohřát.

  3. Vhodnou přílohou k bratislavské omáčce jsou těstoviny, houskový knedlík nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy