Bratislavské vepřové plecko recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 500 ml mléko 1 dl smetana 40 g celer 100 g sádlo 40 g mrkev 70 g rajčatový protlak 5 lžic hladká mouka 2 ks větší cibule citronová šťáva 50 g sterilované okurky 40 g sterilovaný hrášek 600 g vepřové plecko
Postup Bratislavské vepřové plecko
Postup přípravy receptu
-
Maso srolujeme, převážeme nití a osolíme
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Když je růžová, necháme na ní ze všech stran opéct maso. Přidáme protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme citronovou šťávu a provaříme. Během vaření přidáme mléko, smetanu a osolíme. V závěru omáčku přecedíme a přidáme povařenou zeleninu. Krátce společně prohřejeme, nezapomeneme vrátit nazpátek i plátky masa
Bratislavské vepřové plecko podáváme s houskovým knedlíkem.