Bresaola závitky s houbovou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olivový olej 8 plátků bresaola podle chuti sůl mletý černý pepř náplň 1 lžíce pažitka 200 g houby 80 g čerstvý kozí sýr na ozdobu 8 ks pažitka
Postup Bresaola závitky s houbovou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme podle potřeby a nadrobno je nakrájíme. V pánvi se lžící olivového oleje orestujeme česnek v košilce dozlatova. Česnek odebereme a vložíme houby. Houby restujeme do změknutí, poté je osolíme a opepříme.
Kozí sýr promícháme do krému nejprve se lžící oleje, poté přidáme nasekanou pažitku s vychladlými houbami. Slabé plátky bresaoly rozprostřeme a naplníme houbovo-sýrovou náplní. Bresaolu srolujeme a přichytneme pažitkou. Závitky uložíme do lednice.
Bresaola závitky s houbovou náplní podáváme jako chuťovku nejen k aperitivu.