Bretaňská gulášovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky majoránka 1 ks cibule 300 g hovězí maso 4 lžíce rostlinný olej 0.5 lžičky mletá sladká paprika 3 lžičky mletá pálivá paprika 1 lžička celý kmín 300 g sterilované fazole 5 lžic tmavá instantní jíška podle potřeby sůl mletý černý pepř na ozdobu jarní cibulka
Postup Bretaňská gulášovka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a orestujeme ji pozvolna na oleji až dozlatova. Maso nakrájíme na kostky asi 1 x 1 cm a orestujeme na cibulovém základu, zaprášíme pálivou paprikou, promícháme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.
Podle potřeby podlijeme vodou a polévku pozvolna vaříme. Když je maso měkké, přidáme okapané fazole, kmín a dochutíme solí a pepřem.
Za stálého míchání přidáme jíšku a pět minut povaříme. Nakonec do bretaňské gulášovky přidáme majoránku a ozdobíme ji nasekanou jarní cibulkou.