Bretaňská gulášovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky majoránka
1 ks cibule
300 g hovězí maso
4 lžíce rostlinný olej
0.5 lžičky mletá sladká paprika
3 lžičky mletá pálivá paprika
1 lžička celý kmín
300 g sterilované fazole
5 lžic tmavá instantní jíška
podle potřeby
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a orestujeme ji pozvolna na oleji až dozlatova. Maso nakrájíme na kostky asi 1 x 1 cm a orestujeme na cibulovém základu, zaprášíme pálivou paprikou, promícháme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Podle potřeby podlijeme vodou a polévku pozvolna vaříme. Když je maso měkké, přidáme okapané fazole, kmín a dochutíme solí a pepřem.

  3. Za stálého míchání přidáme jíšku a pět minut povaříme. Nakonec do bretaňské gulášovky přidáme majoránku a ozdobíme ji nasekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy