Brněnské řízečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 50 g šunka 2 lžíce čerstvý nebo sterilovaný hrášek 4 ks vepřový nebo kuřecí řízek trojobal 1 ks vejce strouhanka 1 ks bílek hladká mouka na ozdobu 4 ks rajče 1 ks citron podle potřeby tuk na smažení
Postup Brněnské řízečky recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky otřeme, tence je rozklepeme a osolíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupneme (čerstvý) nebo slijeme (sterilovaný).
Na části másla opečeme drobně pokrájenou šunku, přidáme hrášek, vejce, směs osolíme a necháme zhoustnout.
Hotovou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme, sepneme párátkem, obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci s bílkem a ve strouhance.
Brněnské řízečky osmažíme na pánvi či v hrnci ve vyšší vrstvě tuku.
Před podáváním pokapeme řízky máslem a obložíme dílky citronu a rozkrájenými rajčaty. Brněnské řízečky podáváme s bramborovou kaší či vařenými brambory.