Brněnský vrabec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1-2 lžíce sádlo
3 ks větší cibule
1 lžíce drcený kmín
1-2 lžíce sladký kečup
1 kg prorostlé vepřové plecko
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na drobné kostičky a větší stroužky česneku prolisujeme nebo nadrtíme.

  2. Vepřovou plec (trošku prorostlou tukem) nakrájíme na kostky cca 3 x 3cm, promícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí, kmínem, drceným česnekem a kečupem. Maso necháme 2 - 6 hodin odležet.

  3. Potom brněnského vrabce pečeme v troubě při cca 200 °C na sádle a podlitého troškou vody, později přeléváme výpekem. Pečeme do zlatohněda, až je maso měkké.

  4. K brněnskému vrabci nejlépe chutná dušený špenát nebo kysané zelí (ve studené nebo teplé úpravě) a houskový knedlík. Dobré jsou i vařené brambory.

  5. Pozn.: Kdo má rád hodně pikantní maso, může použít ostrý kečup nebo trošku chilli papriky při nakládání masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy