Broskvový Clafoutis recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 500 g broskve 100 g cukr 1 špetka sůl 2 lžičky prášek do pečiva 1 balíček vanilka 20 ml brandy 90 g hladká mouka 100 ml čerstvá smetana 3 ks vejce (L) na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Broskvový Clafoutis recept
Postup přípravy receptu
-
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky (ne příliš tenké).
Vejce s cukrem našleháme do pěny, přidáme vanilku a prosetou mouku s práškem do pečiva. Do rozmíchaného těsta po částech přiléváme smetanu pokojové teploty a nakonec brandy se špetkou soli.
Vymazanou a vysypanou formu o průměru 26 cm vyložíme plátky broskví a nalijeme na ně těsto.Těsto přikryjeme zbytkem plátky broskví.
Broskvový Clafoutis pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 - 50 minut, dokud není zlatavý.
Upečený Clafoutis necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem nebo polevou. Broskvový Clafoutis nakrájíme a podáváme třeba k čaji pro dospělé.