Bruselská žampionová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g celer
60 g mrkev
60 g kapusta
60 g květák
1 l vývar z kostí
200 g žampiony
1 lžíce hladká mouka
10 lžic kyselé mléko
podle chuti
sůl
1 svazeček petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a postupně vkládáme do vývaru z kostí nebo masoxu, nejprve kořenovou zeleninu a později kapustu s květákem.

  2. Současně s květákem vložíme do polévky nakrájené, očištěné žampiony. Mouku slabě opražíme, částí opražené mouky zahustíme polévku, a ještě krátce povaříme. Do kyselého mléka zamícháme zbytek opražené mouky a směs zašleháme do hotové polévky.

  3. Před podáváním ochutíme pepřem a jemně nakrájenou petrželkou nebo kerblíkem.

  4. Bruselskou žampionovou polévku podáváme jako hlavní chod, přidáme slaný rohlík nebo osmažený plátek veky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy