Bruselská žampionová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g celer 60 g mrkev 60 g kapusta 60 g květák 1 l vývar z kostí 200 g žampiony 1 lžíce hladká mouka 10 lžic kyselé mléko podle chuti sůl 1 svazeček petrželka mletý černý pepř
Postup Bruselská žampionová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a postupně vkládáme do vývaru z kostí nebo masoxu, nejprve kořenovou zeleninu a později kapustu s květákem.
Současně s květákem vložíme do polévky nakrájené, očištěné žampiony. Mouku slabě opražíme, částí opražené mouky zahustíme polévku, a ještě krátce povaříme. Do kyselého mléka zamícháme zbytek opražené mouky a směs zašleháme do hotové polévky.
Před podáváním ochutíme pepřem a jemně nakrájenou petrželkou nebo kerblíkem.
Bruselskou žampionovou polévku podáváme jako hlavní chod, přidáme slaný rohlík nebo osmažený plátek veky.