Budapešťské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- nádivka 100 g cukr 150 g máslo 1 lžíce rum 2 dl mléko 100 g čokoláda těsto 80 g cukr 8 ks vejce 40 g máslo 20 g kakao 50 g čokoláda 100 g hrubá mouka 60 g cukr do sněhu 100 g pražené mandle podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Budapešťské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce si rozklepneme a rozdělíme na bílky a žloutky.
Žloutky s cukrem mícháme 30 minut. Přidáme proseté kakao, mleté pražené mandle a zamícháme.
Z bílků uděláme sníh a zašleháme do něj cukr. K těstu přidáme strouhanou čokoládu, rozpuštěné studené máslo a střídavě přidáváme mouku a sníh. Vše lehce promícháme.
Plech si vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto na něj vlijeme a dáme do vyhřaté trouby na 170 - 180 °C, pečeme asi 30 - 45 minut.
Nádivku připravíme tak, že si máslo s cukrem vymícháme do pěny.
Do mléka dáme rozdrobenou čokoládu a za stálého míchání vaříme, než nám krém zhoustne.
Vychladlou směs přidáme k máslu a zamícháme, přidáme ještě trochu rumu.
Upečený moučník rozřízneme na tři stajné pásy, naplníme jej nádivkou a klademe na sebe. Řezy jsou vysoké a dvakrát plněné.
Povrch potřeme nádivkou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.