Budapešťské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
100 g cukr
150 g máslo
1 lžíce rum
2 dl mléko
100 g čokoláda
těsto
80 g cukr
8 ks vejce
40 g máslo
20 g kakao
50 g čokoláda
100 g hrubá mouka
60 g cukr do sněhu
100 g pražené mandle
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozklepneme a rozdělíme na bílky a žloutky.

  2. Žloutky s cukrem mícháme 30 minut. Přidáme proseté kakao, mleté pražené mandle a zamícháme.

  3. Z bílků uděláme sníh a zašleháme do něj cukr. K těstu přidáme strouhanou čokoládu, rozpuštěné studené máslo a střídavě přidáváme mouku a sníh. Vše lehce promícháme.

  4. Plech si vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto na něj vlijeme a dáme do vyhřaté trouby na 170 - 180 °C, pečeme asi 30 - 45 minut.

  5. Nádivku připravíme tak, že si máslo s cukrem vymícháme do pěny.

  6. Do mléka dáme rozdrobenou čokoládu a za stálého míchání vaříme, než nám krém zhoustne.

  7. Vychladlou směs přidáme k máslu a zamícháme, přidáme ještě trochu rumu.

  8. Upečený moučník rozřízneme na tři stajné pásy, naplníme jej nádivkou a klademe na sebe. Řezy jsou vysoké a dvakrát plněné.

  9. Povrch potřeme nádivkou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy