Budějovická pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 g slanina
- - česnek
- - sůl
150 g cibule
100 g smetana
- - sádlo
50 g mouka hladká
- - pepř mletý
- - paprika mletá
50 g protlak rajčatový
500 g maso hovězí zadní

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme a osolíme. Na sádle osmahneme cibuli a maso potom z každé strany osmažíme, zaprášíme paprikou a zalijeme do poloviny vývarem nebo vodou. Přidáme protlak a česnek a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, rozšleháme a vaříme asi hodinu, zjemníme smetanou, krátce povaříme a procedíme na porce masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy