Budějovické masové nudličky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 150 ml vývar 60 g máslo 100 g žampióny 20 g hořčice 200 g kapie 30 g hladká mouka 150 g cibulka 750 g vepřová kýta 20 g rajský protlak 100 g okurek podle potřeby sůl podle chuti worchester mletý černý pepř
Postup Budějovické masové nudličky recept
Postup přípravy receptu
-
Očistíme a nakrájíme žampióny na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Okurky a kapie omyjeme a pokrájíme na nudličky.
Maso nakrájíme na tenké nudličky, ochutíme solí, pepřem a opečeme zprudka na oleji. Přidáme máslo, které jsme si smíchali s moukou. Orestujeme, zakapeme rajským protlakem a hořčicí. Vše zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme žampióny nebo čerstvé houby, cibuli, okurky a kapie. Zakápneme worchestrem, přisolíme a podusíme, aby byla zelenina, maso a houby měkké.
Budějovické masové nudličky podáváme s bramborem nebo rýží.