Bulharský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g brambory 1 ks cibule 40 g sádlo 1 lžíce hladká mouka 3 ks mrkev (malá) 450 g skopové maso podle chuti 2 stroužky česnek sůl 1 list bobkový list mletá paprika mletý zázvor mletý černý pepř
Postup Bulharský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, posypeme pepřem, zázvorem, osolíme a necháme dvě hodiny uležet. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a maso. Zprudka osmahneme a podlijeme vroucí vodou. Přidáme česnek utřený se solí, bobkový list a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
Zatím si oloupeme mrkve a brambory. Oboje nakrájíme na drobné kostičky. Mrkve můžeme případně nastrouhat nahrubo.
Potom přidáme mrkev a kostičky nakrájené brambory a dodusíme. Nakonec guláš zaprášíme moukou a povaříme.