Buráková játra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 300 g žampióny 4 lžíce víno červené 2 ks jarní cibulka 3 lžíce pikantní kečup 500 g kuřecí játra 3 lžíce burské oříšky slané podle potřeby sůl voda na podlití podle chuti pepř sekané bylinky
Postup Buráková játra recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra rozkrájíme na čtvrtky a spolu s kroužky jarní cibulky na másle orestujeme.
Přidáme na plátky pokrájené žampióny, opepříme, podlijeme vínem, podle potřeby i vodou a krátce podusíme.
Přidáme slané arašídy, kečup, podle chuti dosolíme a posypeme posekanými bylinkami. Šalvěj, bazalka a podobně. Už jenom krátce povaříme.
Buráková játra podáváme s hranolky nebo s bílým pečivem.