Burek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
3 ks cibule
500 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
sádlo
vegeta
mletý černý pepř
těsto
ocet
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Cibuli očistíme a nadrobno nasekáme. Přidáme ji k bramborům a masu. Vše dobře promícháme, osolíme, opepříme a přidáme trochu vegety.

  2. Z hladké mouky a vody vypracujeme těsto. Přidáme do něj trochu octa a vyválíme placku asi 40 cm dlouhou a 20 cm širokou. Doprostřed vložíme směs, zabalíme, potřeme rozpuštěným sádlem a dáme péct asi na 180 °C.

  3. Burek pečeme 40 - 45 minut. Při pečení burek podléváme sádlem a potíráme podle potřeby.

  4. Hotový burek ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy