Buriášky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 500 g brambory 0.2 l mléko 200 g hrubá mouka 2 lžíce sádlo na vymazání
Postup Buriášky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme je a necháme pořádně vychladnout.
Potom brambory nastrouháme na vál, osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme těsto. Z těsta děláme válečky asi 5 cm dlouhé, silné jako prst a rovnáme je na sádlem vymazaný plech. Dozlatova je upečeme v předehřáté troubě.
Upečené buriášky spaříme vroucím mlékem a jednotlivé porce na talíři posypeme strouhaným tvarohem, ocukrujeme a omastíme rozpuštěným máslem. Buriášky podáváme s mlékem nebo kompotem.