Buřtokolínková pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g kolínka
1 ks špekáček
2 lžíce stolní olej
podle chuti
směs koření

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kolínka podle návodu na obalu, scedíme je a necháme trochu vychladnout. Přidáme olej a promícháme. K těstovinám přidáme vejce, nadrobno nakrájený špekáček, směs koření (mám vyzkoušené koření na kuře) a důkladně promícháme.

  2. Dno hlubší mísy nebo pekáče vytřeme olejem a přidáme promíchanou směs. Základní změna je v postupu zapékání. Jakmile má povrch světle hnědou barvu, směs znovu promícháme v pekáči. To opakujeme každých asi 3 - 5 minut, a to vždy, když povrch trochu zhnědne. Výsledkem je dokonale propečená směs, v celém průřezu správně křupavá, nikde nepřipálená nebo nedopečená.

  3. Buřtkolínkovou pochoutku podáváme teplou jako hlavní chod. Přílohou nám může být čerstvá či sterilovaná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy