Buřtový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g sůl 500 g brambory 0 lžiček majoránka 100 g cibule 0 lžiček kmín 30 g sádlo 600 ml voda 0 lžiček mletý pepř 30 g polohrubá mouka 6 g mletá sladká paprika 200 g silné párky
Postup Buřtový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm. Silné párky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a příčně nakrájíme na kostičky asi 6 - 8 mm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Do kastrolu dáme sádlo, cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne žloutnout. Potom přidáme kmín a dosmažíme do světle žluté barvy. Přidáme papriku a krátce promícháme, až se paprika rozpustí. Základ na buřtový guláš zalijeme 500 ml vody, přidáme nakrájené brambory, buřty, sůl, majoránku a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 5 minut.
V 1 dl vody rozmícháme polohrubou mouku a směs přidáme do guláše, Za občasného míchání vaříme buřtový guláš do změknutí brambor, to znamená cca 15 minut. Hustotu guláše upravíme případně podle chuti přidáním vody.
Buřtový guláš podáváme s chlebem a pivem.
Energetická hodnota: 389kJ/100 g, 1524kJ/porce.
Obměny: Použijeme-li směs pálivé a sladké papriky v poměru 1:1, obdržíme pálivý buřtový guláš.