Buřtový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g sůl
500 g brambory
0 lžiček majoránka
100 g cibule
0 lžiček kmín
30 g sádlo
600 ml voda
0 lžiček mletý pepř
30 g polohrubá mouka
6 g mletá sladká paprika
200 g silné párky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm. Silné párky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a příčně nakrájíme na kostičky asi 6 - 8 mm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Do kastrolu dáme sádlo, cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne žloutnout. Potom přidáme kmín a dosmažíme do světle žluté barvy. Přidáme papriku a krátce promícháme, až se paprika rozpustí. Základ na buřtový guláš zalijeme 500 ml vody, přidáme nakrájené brambory, buřty, sůl, majoránku a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 5 minut.

  3. V 1 dl vody rozmícháme polohrubou mouku a směs přidáme do guláše, Za občasného míchání vaříme buřtový guláš do změknutí brambor, to znamená cca 15 minut. Hustotu guláše upravíme případně podle chuti přidáním vody.

  4. Buřtový guláš podáváme s chlebem a pivem.

  5. Energetická hodnota: 389kJ/100 g, 1524kJ/porce.

  6. Obměny: Použijeme-li směs pálivé a sladké papriky v poměru 1:1, obdržíme pálivý buřtový guláš.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy