Buzara z ráčků po rybářsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 50 g strouhanka 300 g cibule 500 g rajče 4 dl bílé víno 3 lžíce olivový olej 2 lžíce sekaná petrželka 2 lžíce citronová šťáva 1 l rybí vývar mletý černý pepř 2 kg rak
Postup Buzara z ráčků po rybářsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V pánvi si rozehřejeme olej a cibuli osmahneme. Přidáme česnek a petrželovou nať. Lehce orestujeme. Pak přidáme rajčata a vše podusíme. Přidáme strouhanku, podlijeme rybím vývarem a necháme dobře přovařit.
Ráčky narovnáme do kastrolu a zalijeme touto omáčkou. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. Během vaření podléváme bílým vínem, nakonec osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a ozdobíme petrželkou.