Bylinný krém s masovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 3 lžíce máslo 750 cl mléko 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 125 g mleté hovězí maso 125 cl smetana na vaření podle chuti strouhanka 150 g bylinky masox citronová šťáva mletý černý pepř mořská sůl
Postup Bylinný krém s masovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Na drobno nasekáme omyté a osušené bylinky. Dobrá je pažitka, petrželka, kerblík nebo jiné bylinky. Prostě podle chuti. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Nakrájenou cibuli společně s polovinou bylinkové směsi podusíme asi 5 minut na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme zhruba 1 sklenkou vody a asi 10 minut vaříme. Pak přilijeme mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Bylinný krém odstavíme.
Do masové hmoty vmícháme bílek a strouhanku, přidáme lžíci sekaných bylinek, muškátový oříšek a žloutek rozkvedlaný ve smetaně. Mleté maso lze nahradit jemně posekanou šunkou. Z této hmoty pak utvoříme malé knedlíčky. Masové kuličky vložíme do polévky a uvaříme. Polévku dochutíme masoxem, solí, pepřem a zbytkem čerstvých bylinek, případně zakápneme citronovou šťávou.
Bylinný krém s masovými knedlíčky podáváme teplý.