Bystrické řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
400 g vepřové maso (kýta)
těstíčko
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
200 g brambory
pepř
40 g hladká mouka
1 dl horké mléko
podle potřeby
olej na smažení
strouhaný sýr
Postup Bystrické řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty naklepeme a osolíme.
Syrové brambory oloupeme, umyjeme a jemně nastrouháme. Zalijeme je horkým mlékem, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, vejce, mouku a vypracujeme husté těstíčko.
Plátky masa v bramborovém těstíčku namočíme a pomaličku smažíme v rozehřátém oleji.
Hned po usmažení bystrické řízky posypeme strouhaným sýrem. Výborná je i niva. Bystrické řízky podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.