Cappuccinový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
200 ml smetana
80 g cukr krupice
1 ks vanilkový lusk
4 plátky bílá želatina
250 ml černá silná káva
na ozdobu
kakao
mletá skořice
mletý kardamon

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň seškrábneme. Dřeň i lusk vložíme do kávy a přivedeme k varu. Lusk vyjmeme a kávu necháme na mírném ohni.

  2. Žloutky s cukrem a 6 lžícemi kávy ušleháme do pěny. Postupně zašleháme do zbylé kávy a šleháme až do zhoustnutí. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v krému.

  3. Směs dáme do mísy a v ledové vodě mícháme do vychladnutí. Smetanu vyšleháme do tuha, 4 lžíce dáme stranou a zbytek lehounce zamícháme do krému. Cappuccinovým krémem naplníme šálky a dáme alespoň na tři hodiny vychladit.

  4. Šálky s capuccinovým krémem podáváme ozdobené zbylou šlehačkou a poprášíme jemně kakaem, skořicí nebo mletým kardamonem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy