Cayenská zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 ks pórek
600 ml zeleninový vývar (z kostky)
6 ks větší brambory
2 ks větší mrkev
cayenský pepř
1 konzerva sterilovaná loupaná jablíčka (425ml)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, pórek opláchneme a mrkve oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky a mrkev s pórkem na tenká kolečka. Zeleninu podusíme na rozehřátém másle asi 8 minut. Pak zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme 10 minut.

  2. Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na čtvrtky. Potom je i se šťávou přidáme do polévky. Polévku ochutíme cayenským pepřem a 5 minut provaříme. Podle chuti osolíme.

  3. Pikantní zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a každou porci jemně posypeme cayenským pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy