Cayenská zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 1 ks pórek 600 ml zeleninový vývar (z kostky) 6 ks větší brambory 2 ks větší mrkev cayenský pepř 1 konzerva sterilovaná loupaná jablíčka (425ml)
Postup Cayenská zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, pórek opláchneme a mrkve oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky a mrkev s pórkem na tenká kolečka. Zeleninu podusíme na rozehřátém másle asi 8 minut. Pak zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme 10 minut.
Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na čtvrtky. Potom je i se šťávou přidáme do polévky. Polévku ochutíme cayenským pepřem a 5 minut provaříme. Podle chuti osolíme.
Pikantní zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a každou porci jemně posypeme cayenským pepřem.