Cejlonská zeleninová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
4 dl voda
100 g pórek
100 g mrkev
250 g rýže
100 g květák
kari koření
100 g hlávkové zelí
50 g sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Květák rozebereme na růžičky. Rýží opereme.

  2. Nudličky pórku a karotky osmahneme na másle asi po dobu 3 - 4 minut. Potom přidáme na nudličky nakrájené zelí a růžičky květáku. Směs osolíme, okořeníme a krátce podusíme. Konečně přidáme opranou rýži. Zeleninovou rýži zalijeme vodou a zavaříme. Rýži se zeleninou zamícháme a ve vyhřáté troubě dodusíme doměkka.

  3. Cejlonskou zeleninovou rýži podáváme ke skopovému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy