Celerovo-sýrové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
směs
4 ks vejce
2-3 lžíce mléko
150 g eidam
1 ks menší celer
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oloupeme syrový celer a nastrouháme ho najemno, přidáme rozšlehaná vajíčka, naředěná 2 - 3 lžícemi mléka. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, směs dochutíme solí, pepřem podle potřeby a můžeme přidat pažitku pro lepší barvu. Vše důkladně promícháme.

  2. Poté ze směsi tvoříme karbanátky. Obalíme je lehce ve strouhance a smažíme pozvolna na oleji, až nám krásně zezlátnou.

  3. K celerovo-sýrovým karbanátkům se hodí bramborová kaše nebo uvařené brambory s tatarkou, výbornou přílohou je také rajčatový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy