Celerovo-zázvorová polévka od Barchy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 ks cibule 100 ml smetana 1 ks celer 0 l voda 1 ks petržel 3 kuličky nové koření 5 kuliček celý pepř 2 ks bobkové listy podle chuti pažitka fenykl muškátový oříšek bujon na ozdobu jarní cibulka suchý paprikový salát podle potřeby panenský olivový salám
Postup Celerovo-zázvorová polévka od Barchy recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petržel očistíme a nakrájíme na kostky. Velký celer očistíme. Pažitku nasekáme nadrobno. Suchý paprikový salám nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Muškátový oříšek nastrouháme na jemném struhadle.
Na másle dozlatova osmahneme 3 nakrájené cibule, přidáme 4 nakrájené stroužky česneku (podle jeho kvality), na kostky nakrájenou petržel, celý čerstvý fenykl, celý velký celer, část nasekané pažitky, bujon, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a nastrouhaný muškátový oříšek. Zalijeme asi 0,8 l vody, podusíme pomalu pěkně doměkka asi tak hodinu, aby jsme to mohli potom v klidu směs rozmixovat najemno. Dosolíme a zjemníme nejlépe asi 100 ml smetany, ale plnotučným mlékem taky nic nezkazíme.
Mezitím si připravíme do hrnce panenský olivový olej, na kterém orestujeme dokřupava paprikový salám s jarní cibulkou. Každý si ale může orestovat, co bude chtít.
Celerovo-zázvorovou polévku od Barchy podáváme tak, že krém nalitý na talíře ozdobíme restovanou směsí salámu s jarní cibulkou a posypeme najemno nakrájenou pažitkou. V hrnci s polévkovým krémem by měla stát lžíce. Měla by být hustá jak od babičky, ale zase ne jak kaše.