Čerešňák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání těsto 150 g cukr špetka sůl 250 g máslo 4 ks žloutek 0.5 balíčku prášek do pečiva 500 g míchaná mouka náplň 70 g strouhanka 4 ks bílek 1 kg třešně 1-2 špetky mletá skořice citronová kůra 100 g mleté ořechy na ozdobu cukr moučka vanilkový cukr
Postup Čerešňák recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru, žloutků, prášku do pečiva a soli připravíme těsto a rozdělíme ho na půlky. Třešně nebo jiné ovoce umyjeme, vypeckujeme a necháme okapat na sítku.
Připravíme si náplň. Do tuhého sněhu ze 4 bílků zamícháme cukr, trochu skořice, citronovou kůru, mleté ořechy, strouhanku a vypeckované třešně.
Jednu půlku těsta vyválíme a přeložíme na vymazaný plech. Těsto poklademe třešňovou náplní. Přikryjeme druhou půlkou vyváleného těsta, propícháme vidličkou, potřeme mlékem. Připravený čerešňák pečeme v předehřáté troubě.
Hotový čerešňák posypeme cukrem s vanilkou a trochu vychladlý nakrájíme.