Černobílá roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g máslo 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 2 lžíce kokos 3 lžíce káva 80 g cukr moučka 250 g sušenky 1-3 lžíce citronová šťáva krém máslo 250 ml mléko cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Černobílá roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, pudinku a obou cukrů uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme máslo podle chuti a za občasného míchání necháme vychladnout.
Sušenky nastrouháme nebo rozmixujeme, přidáme změklé máslo, kokos, cukr, kávu, kakao, rum a citronovou šťávu. Umícháme hmotu, kterou vyválíme na obdélník. Těsto potřeme pudinkovým krémem a opatrně svineme. Černobílou roládu zabalíme do alobalu a uložíme do chladu ztuhnout.
Ztuhlou černobílou roládu krájíme na šikmé plátky.